Healing Tao – Training

Healing Tao – Training

Innerlijke glimlach & helende klanken
Vitaliteit, centering & innerlijk vuur
Innerlijke Structuur, boommeditatie
De Kleine Hemelse Kringloop
Het innerlijk landschap aanschouwen vanuit de Zon, die via het hart onvoorwaardelijk schijnt
zo laten we het landschap klinken waardoor natuurlijke harmonie zich laat ervaren en Vitale levenskracht vrijuit stroomt
Deel I De innerlijke glimlachmeditatie 
De Innerlijke Glimlachmeditatie is de basis van de Healing Tao. Hierdoor kunnen we zonder oordeel het innerlijk landschap (de organen) beschijnen, waardoor we inzicht en regie kunnen krijgen, die we als de interne familie optimaal in trilling brengen.  Het hart is de basis van de Glimlach. Je traint hiermee oordeelloosheid en innerlijke verbinding. Je maakt kennis met de kwaliteiten en valkuilen van je eigen organen. Echt contact met jezelf zodat je Vitaliteit kan gaan stromen binnen innerlijke stabiliteit.

Dan gaan we Zachte helende geluiden vanuit de organen te laten klinken, ‘6 helende klanken’. Om verstoringen op te lossen, te ontgiften, waardoor de natuurlijke stroom (weer) ruimte krijgt. Al dan niet oude emoties worden veelal in het lijf opgeslagen. Door deze manier van werken reinig je jezelf op een heel veilige en prettig meditatieve manier.

Chi training oftewel Levenskracht- training, Chi voor contact met je organen, spieren en pezen en een goede doorstroming. Je zit op een stoel, de innerlijke glimlach wordt via een meditatieve manier begeleid. De klanken zijn zacht en in jezelf waarbij je, licht strekkende bewegingen doet.

Om te beoefenen voor gevorderden en voor ieder ander die meer regie over zijn of haar vitale levenskracht, en gezondheid wil. Om Vitaliteit te bevorderen en de levenskracht te beheren.

Deel II Vitaliteit, Centering & Innerlijk Vuur
Hier gaan we door middell van eenvoudige Chi Kung (Chi = levenskracht, en Kung = kunst of vaardigheid) beoefenen, met Vitaliteit / levenskracht werken. Vanuit de zachte innerlijke blik die via de Glimlachmeditatie nu al eigen is geworden. De innerlijke glimlach blijft de basis. Om leren gaan met emotionele en andere invloeden van binnen en van buiten. Hier ga je leren je Vitale Chi-druk te vergroten, dat betekent levenskracht, vitaliteit activeren en beheren in je lichaam. Het innerlijke vuur activeren met ‘de 3 vuren’. De oorspronkelijke kracht ontmoeten en ook vitale kracht aanvullen. Een Gouden beschermcirkel creëren, je eigen ‘gouden ei’, gevuld met ondersteunende en voedende krachten. 

Deel III Innerlijke Structuur, boommeditatie, de Kleine Hemelse Kringloop

De Kleine Hemelse Kringloop in jezelf gewaarworden en activeren. De kringloop openen en onderhouden.Het geeft verdieping voor hen die kennis hebben van chakra’s en nog meer differentiatie. Wij zullen hier ook 
De boommeditatie trainen, zodat je sterk en soepel wordt, doorstroomt, stevig en ook zacht meebeweegt op de natuurlijke kracht en hier ook staande bij blijft. Dit is een eeuwenoude Taoistische beoefening die ook gebruikt wordt bij initiaties, dat wil zeggen een rituele overdracht van niet mentale kennis.

Innerlijke glimlach & helende klanken
Vitaliteit, centering & innerlijk vuur
Innerlijke Structuur, boommeditatie
de Hemelse Kringloop in het lichaam
Het innerlijk landschap aanschouwen vanuit de Zon, die via het hart altijd onvoorwaardelijk schijnt
zo laten we het landschap klinken waardoor natuurlijke harmonie zich laat ervaren en vitale levenskracht vrijuit stroomt 
VITALITEIT stroomt dan vanuit een Innerlijke Structuur Verbonden met Wijsheid en Inzicht
 

Bekijk de aanstaande Tao Trainingen op de Agenda of stuur een bericht. Wij plannen op maat!

Zichtbaar Zijn – Marion Groenendal

Bloesemboom

Een tere zachtroze bloem laat zich nu zien
onwetend nog hoe schoon ze is
weerspiegelt zij het licht van God
Een bruisende aanwezigheid
kondigt zich vrolijk in haar aan, verheugd doch argwanend maakt ze kennis met de vreugde
van het leven zelfdat haar stoutmoedig doet ontwaken
Uitdagend, prikkelend
sensueel, schoon
zuiver, puur, kinderlijk, blijmoedig

Marion Groenendal is een fervent beoefenaar van de Healing Tao, de Glimlachmeditatie, de Klanken, de Kringloop. Het is haar specialiteit om mensen te begeleiden naar de oorspronkelijke, natuurlijke harmonie in zichzelf, het ongeschonden deel. En om op zachte wijze zichzelf te verbinden met hun eigen lichaam en de gevoelens te reinigen. 

De Kleine Hemelse Kringloop is de reden waarom zij 25 jaar geleden startte met de Healing Tao. Zij heeft veel les gehad van Inge Maassen en ook van Mantak Chia zelf heeft ze onderricht mogen ontvangen. De Kleine Hemelse Kringloop werd toen door haar vooral toegepast tijdens Reiki Tera Mai initiaties en de beoefening hiervan geeft ze graag door. 

Haar eigen ervaring is dat als ze de beoefening een tijdje doet, alles meer ‘vanzelf’ gaat. Het leven stroomt gewoon in de juiste liefdevolle richting waartoe het bedoeld is. De richting die past altijd, door de verbinding met de eigen natuur. 

Gewoon jezelf zijn is door deze beoefening eenvoudig. Jarenlang heeft zij de beoefening voor zichzelf toegepast en sinds 2017 geeft ze de lessen van de Universal Healing Tao door. Tegelijkertijd blijft ze zelf trainen en beoefenen. Daarbij beoefent ze ook de Tibetaans Boeddhistische ‘Tummo, practice of the female Warrior’ via haar leraar Tulku Lobsang Rinpoche.