Nieuwe Website Geboren

Een nieuwe stroom van leven is er in deze website gegoten. Met een volledig nieuwe design gaat LifeFlows zich ook uitbreiden om meer nieuws artikelen en evenementen te kunnen maken en deze te delen met iedereen.

De boom geeft in de herfst zovele mooie kleuren vrij, en keert zich dieper in. De vreugde van het naar binnen gaan heb ik niet altijd gehad. Ik vond het vreselijk eigenlijk. Ik kan me nog herinneren dat het naar binnen gaan helemaal niet fijn was. Dan liepen we in het bos en was er mijn geliefde en die zei ‘kijk, wat een mooie kleuren er vrij komen”. Whaw, en dan zag ik ze. Gelukkig. ‘Zo binnen, zo buiten’, zeggen de oude Taoisten. Wat doet de boom, bij het loslaten van de bladeren, van al die kleuren, de inkeer naar binnen?

En nu gaan we nog dieper, richting winter, waar de natuur verstild en krachtig naar binnentrekt. De krachten uit de bladeren worden door de boom nog helemaal benut. Alle voeding wordt benut.

Ik hoorde van een goede vriendin laatst over de ‘lotusbaby’. Ik had daar eerlijk gezegd nooit van gehoord. Het fascineerde me en liet me niet meer los, daar ik tot mijn 21e jaar een ‘navelfobie’ had. Wat? Ja, ik was bang voor mijn navel, je kon er niet naar wijzen, noem maar op. Terug naar de ‘Lotusbaby’. Bij deze baby is de navelstreng niet doorgeknipt, maar wordt gewoonweg gewacht tot deze deze is verschrompeld. De baby haalt op eigen tempo nog alle voeding uit de zeer vruchtbare placenta en in 3 tot 7 dagen blijkt de placenta en de navelstreng er vanzelf vanaf te vallen. Het schijnt dat de baby er zeer blakend en open bij aanwezig is.

Ik was flabbergasted eigenlijk. Vooral omdat ik er nooit van had gehoord. Ennuh, we gaan toch ook niet in de herfst alle bladeren van de bomen rukken? Hoe onnatuurlijk ben ik geworden, waarom is dit me nooit is opgevallen?

Wie zou ik zijn geweest als ik een lotusbaby was geweest? Wat voor persoon zou ik zijn geweest als ik gevoed was geweest totdat ‘mijn blaadjes’ eraf zouden zijn gevallen? Waarom hoor ik dit nu pas?

Gelukkig heb ik manieren gevonden om mijn eigen natuurlijkheid te herstellen. Om mijn oorspronkelijke natuur te raken en om in het verleden ook de kleine er grotere wonden te helen. Dat is dan weer het leuke van het mens-zijn. We zoeken onze weg terug, of ONTDEKKEN. De natuur hoeft niet te streven naar harmonie en toch gebeurt het.

Ik ben graag buiten, speel en deel graag. De lente staat me goed. Daarom een nieuwe site nu de natuur naar binnen gaat, ga ik naar buiten. Vanuit de warmte van het binnen-zijn, start ik met ‘bloggen’. En ik start vol trots met de nieuwe site waar ik meer zal op Bloggen!

Welk seizoen is jouw favoriet? Of vind je alles fijn? Of niets? Als je naar de winter gaat, welke krachten neem jij dan mee?

Hoe vind je de nieuwe site? Hij is nog niet af hoor. Ik wil er van alles nog mee doen. Inhoudelijk dan. Want ik heb zoveel te delen. Volgende keer vertel ik over mijn nieuwe HARP, die ik mezelf cadeau heb gedaan. Of over mijn beoefening van de Tummo, mijn beoefening van het aanwakkeren van het Innerlijk Vuur. Of… leuk als je me wilt volgen natuurlijk.

Abonneer op onze nieuwsbrief